Oldal kiválasztása

A Divi vezérlőpultja 1. – bátorság, kapitány!

2019.07.10.

A  vezérlőpult felülete, részei

A Divi admin felületére, vagyis vezérlőpultjára belépve a következőhöz hasonló kép fogad:

A képernyő bal oldalán fekete háttérrel a menü látható. A nagy fehér hátteres felületen a Jelenlegi állapot (hány bejegyzésünk és oldalunk van), a Gyors vázlat opció, a Történések (nálad még egy mosolygó arc fogja közölni, hogy még nem történt semmi), illetve a WordPress események és hírek elnevezésű kapcsoló. Az újonnan érkezőket üdvözli a WP, ezt én már eltüntettem. Ezeket a kapcsolókat be tudjuk zárni:

A felső eszköztárban (fekete háttérrel, fent, vízszintesen) közvetlenül elérhetjük a WordPress dokumentációt és támogatást; megtekinthetjük a weboldalunk címoldalát; szerkeszthetjük a kommenteket; új elemekkel bővíthetjük a honlapunkat. Hozzáadott bővítmények is lehetnek láthatóak itt (nálam az UpdraftPlus, amit backup-ok készítésére használok). A jobb szélen pedig a saját adatlapunkat szerkeszthetjük vagy kiléphetünk:

A Mit lássunk? kapcsolót lenyitva kiválaszthatjuk, hogy mit szeretnénk megjeleníteni a fehér hátterű részen:
A Súgó kapcsoló alatt egy rövid tájékoztatót olvashatunk:

A menü

A menü elemeire kattintva mindig az adott elemmel tudunk dolgozni. Már az egérmutató alatt látható, hogy milyen lehetőségek vannak az adott témakörön belül.

Frissítés

Ha egy kis színes kerek gombot látunk e mellett a felirat mellett, tudhatjuk, hogy a WP, a Divi, illetve a telepített bővítményeink valamelyike nem naprakész, frissítésre szorul. A benne lévő szám mutatja, hogy hány frissítés aktuális. A Frissítés feliratra kattintva elvégezhetjük a szükséges upgradeléseket.

A WORDPRESST, a DIVIT, a BŐVÍTMÉNYEKET mindig tartsd NAPRAKÉSZEN!
Ez rendkívül fontos a WEBOLDALAD BIZTONSÁGA szempontjából!

Bejegyzések

Szerkesztheted a meglévő bejegyzéseidet vagy újat készíthetsz. A kategóriákat és a címkéket is tudod itt változtatni:

Média

A Médiatárat szerkesztheted itt, illetve új média elemet adhatsz hozzá a tartalmaidhoz. Maximum 2 MB-os file tölthető így fel. A Divibe ikonokat, képeket, hanganyagokat és videókat is beilleszthetsz. A nagyobb terjedelműeket külső tárolókról kóddal érdemes feltenni.

A Divi vezérlőpultját ismertető második részben a Megjelenést, vagyis a kinézetet, a stílust meghatározó eszközökről, ezek beállításairól lesz szó.